ارتباط بی خوابی و سکته چیست؟
بی خوابی یکی از مشکلات بزرگی است. که افراد مختلف با آن دست و پنجه نرم می کنند. فارغ از اینکه بی خوابی می تواد انرژی افراد را کم کرده و آن ها را به افرادی ضعیف تبدیل نماید، باید بدانید که کم خوابی تاثیرات بسیار سوئی نیز دارد .که سلامت انسان ها را نیز تهدید می کند. بسیاری از محققان بر این باورند که ارتباطی میان بی خوابی و سکته های قلبی و مغزی وجود دارد. از این رو ما قصد داریم در این مطلب، ارتباط بی خوابی و سکته را عنوان کنیم. با ما همراه باشید.
ارتباط بی خوابی و سکته
اختلال خواب، مشکلات بسیاری را برای افراد به همراه دارد. افسردگی، بی رمقی، ضعف در سیستم ایمنی، بی اشتهایی، چاقی یا لاغری و … همگی از عوارض کمبود خواب هستند. اما محققان به مسئله ای تحت عنوان ارتباط بی خوابی و سکته نیز رسیده اند.
بنا بر اعتقاد محققان، کسانی که با مشکلات خواب شبانگاهی دست و پنجه نرم می کنند، بیشتر در معرض حمله قلبی و سکته مغزی قرار دارند. از سوی دیگر ارتباط بی خوابی و سکته قلبی در زنان بیشتر از مردان است .چرا که محققان بر این باورند که هورمون های خانم ها از نظر ژنتیکی، آن ها را بیشتر به سمت بی خوابی سوق می دهند.
طبق تحقیقات انجام شده، نشان داده شد. که کسانی که به مقدار کافی می خوابند، بدن آن ها فرصت ترمیم و بازسازی دارد. که در نهایت منجر به این می شود که بدن بتواند انرژی و توان خود را بازیابد.
از سوی دیگر استراحت کردن و خوابیدن، می تواند دستگاه و سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده . و به سیستم های قلبی و عروقی اجازه استراحت دهد. از این رو سایر اندام های بدن نیز امکان بازسازی خواهند یافت.
برخی از محققات چینی به این باور رسیده اند که هرگونه اختلالات در خواب، افزایش فشار خون و همچنین تغییر و اختلالاتی را در سوخت و ساز بدن به همراه دارد. که هر دو این ها، احتمال بروز حملات قلبی و عروقی را افزایش داده و در نهایت منجر به سکته های مغزی و قلبی می شوند.
محققان چینی در ۱۵ مطالعه خود که روی ۱۶۰ هزار و ۸۶۷ شرکت کننده انجام داده اند. ارتباط بی خوابی و سکته را نشان دادند. بنا بر گفته این محققان، کسانی که با مشکلاتی مانند دشواری در خوابیدن، سخت به خواب رفتن، نداشتن خواب مداوم یا همان عدم تداوم در خواب، بیدار شدن بسیار زود از خواب، نداشتن خواب مفید و … بیشتر در معرض سکته بوده اند.
براساس مطالعات انجام شده، محققان به این باور رسیدن که کسانی که نمی توانند به طور مستمر بخوابند، پس از بیدار شدن انرژی لازم را نخواهند داشت و احساس شادمانی و سرزندگی نمی کنند. از این رو این افراد به میزان ۱۱ الی ۱۸ درصد بیشتر احتمال قرار گیری در معرض حملات قلبی و عروقی خواهند بود.
همان طور که می دانید، از نظر بیولوژیکی، بسیار لازم است تا افراد یک سوم از عمر خود را بخوابند. اما افراد زیادی هستند که نمی توانند خواب خوب و مکفی را تجربه کنند. از این رو افراد با مشکلات مختلف جسمی و روحی دست و پنجه نرم می کنند. حال که با ارتباط بی خوابی و سکته آشنا شدید، خوب است تا با تنظیم خواب و استفاده از روش هایی که به خوب خوابیدن کمک می کنند، خود را از بیماری های ناشی از اختلالات خواب و بی خوابی، برهانید.