با چهار علت بی خوابی شبانه آشنا شوید
بی خوابی شبانه و اختلالات خواب در واقع زمان هایی هستند که شما شب هنگام مشکل خواب خواهید داشت. در این حالت ممکن است خوابیدن برای شما سخت باشد، یا ممکن است در طول شب چندین بار بیدار شوید. انواع اختلال خواب ممکن است سلامت جسمی و روانی شما را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین کمبود خواب ممکن است باعث شود شما دچار سردرد مکرر یا عدم تمرکز شوید. اکثر افراد در برخی از مراحل زندگی، بی خوابی های شبانه را تجربه می کنند. برخی از افراد ممکن است بعد از شش یا هفت ساعت خواب احساس نشاط کنند، این در حالی است که برخی دیگر به بیش از ۸ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند. از آن جایی که بی خوابی های شبانه می تواند تاثیرات منفی بر سلامت جسم، روان و خلق و خو گذارد، ما قصد داریم در این مطلب به بررسی چهار علت بی خوابی شبانه بپردازیم. با ما همراه باشید.
چهار علت بی خوابی شبانه
برای اینکه به طور صحیح بتواند بی خوابی خود را درمان و درمان کند، باید یک کارآگاه خواب شوید. این بدان معنی است که شما باید علل را جست و جو کنید. موضوعات عاطفی مانند استرس، اضطراب و افسردگی باعث نیمی از بروز بی خوابی های شبانه شود. اما عادت روزانه، روال خواب و سلامت جسمی نیز ممکن است در این موضوع نقش داشته باشد. در ادامه ما چهار علت بی خوابی شبانه که اغلب در بسیاری از افراد یکسان است را بررسی خواهیم نمود:
مشکلات عاطفی و روحی از مهم ترین علت بی خوابی شبانه
اضطراب، استرس و افسردگی برخی از شایع ترین دلایل بی خوابی مزمن هستند. از سوی دیگر داشتن اختلال در خواب نیز می تواند اضطراب، استرس و علائم افسردگی را بدتر کند. سایر علل عاطفی و روانی در بی خوابی های شبانه عبارتند از عصبانیت، نگرانی، اندوه، اختلال دو قطبی. لذا برای تجربه خوابی دلچسب در طول شب، می بایست این علت ها را مورد بررسی قرار داد و نسبت به برطرف کردن آن ها اقدام نمود.
مشکلات پزشکی و بیماری
بسیاری از شرایط پزشکی و بیماری ها می توانند سبب بی خوابی های شبانه شوند. آسم، آلرژی، بیماری پارکینسون، پرکاری تیروئید، رفلاکس اسید، بیماری کلیه و سرطان از جمله بیماری هایی است که می تواند افراد را دچار بی خوابی های شبانه کنند. درد مزمن نیز یک علت شایع بی خوابی محسوب می شود.
داروها از علت بی خوابی شبانه
یکی از ۴ علت بی خوابی های شبانه داروها هستند. این بدان معنی است که مصرف بسیاری از داروهای تجویزی می توانند در خواب اختلال ایجاد کنند. داروهای ضد افسردگی، محرک های ADHD، کورتیکواستروئیدها، داروهای هورمون تیروئید، داروهای فشار خون بالا و برخی از داروهای ضد بارداری همگی می توانند به بروز بی خوابی های شبانه منجر شود. همچنین گفته می شود که برخی از داروهای لاغری و داروهای حاوی کافئین، بی خوابی های شبانه را در پی خواهد داشت.
اختلالات خواب
اختلالات خواب نیز یکی از چهار علت بی خوابی شبانه است. بی خوابی خود یک اختلال خواب محسوب می شود اما این خود می تواند یکی از نشانه های آپنه خواب، سندرم پاهای بی قرار و اختلالات ریتم خواب شبانه باشد.
علاوه بر این چهار علت بی خوابی شبانه، این اختلال در خواب می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد:
علل بی خوابی شبانه ممکن است شامل پیری، تحرک بیش از حد قبل از خواب (مانند تماشای تلویزیون، بازی با بازی های ویدئویی یا ورزش)، مصرف زیاد کافئین، وجود سر و صدا، اتاق خواب معذب یا احساس هیجان باشد. خواب بیش از حد در طول روز، عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید، تکرر ادرار و درد جسمانی نیز ممکن است منجر به مشکل در خواب شود.
برای حل بی خوابی های شبانه چه کنیم؟
برای حل این مشکل، ابتدا شما می بایست دلیل بروز این اختلال را در میان این چهار علت بی خوابی شبانه جست و جو نمایید. چرا که درمان بی خوابی شما به علت آن بستگی دارد. در بعضی موارد، داروهای خانگی یا تغییرات ساده در شیوه زندگی می تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد. مثلا اگر چند ساعت قبل از خواب، خوردن کافئین را ترک کنید، ممکن است بی خوابی های شبانه شما برطرف شود.
در صورت امکان هر روز چرت زدن را به ۳۰ دقیقه یا کمتر محدود کنید. اتاق خواب خود را تاریک و خنک نگه دارید. از تحرک و فعالیت های قبل از خواب خودداری کنید و هر شب هفت تا هشت ساعت بخوابید. گوش دادن به موسیقی آرامش بخش و حمام گرم قبل از خواب نیز می تواند کمک کند. یک برنامه خواب منظم داشته باشید.