۱۰ علت خستگی و خواب آلودگی مکرر

۱۰ علت خستگی و خواب آلودگی مکرر

همه ما برای تجدید قوا و داشتن آرامش و سلامت روح و جسم خود به خواب کافی نیاز داریم اما باید به این مساله نیز توجه داشته باشیم که خستگی و خواب آلودگی مکرر در طول شبانه روز موضوع طبیعی نیست و نباید بی تفاوت از کنار آن گذشت زیرا هر مساله ای هنگامی که بیش از حد نرمال باشد زیان بار بوده و باید علت آن را بررسی کرد.

در ضمن بهتر است بدانید خواب خیلی زیاد و خواب آلودگی می تواند نشانه ای از مسائل پزشکی مختلف باشد و حتی ممکن است ریسک ابتلا به برخی از بیماری ها را افزایش دهد.

 

۱۰ علت خستگی و خواب آلودگی مداوم

۱. کم کاری تیروئید:
مشکلات غده تیروئید می‌تواند یکی از علت های خستگی و خواب زیاد شناخته شود. کم کاری غده تیروئید به این معناست که شما هورمون تیروئیدی (تیروکسین) کمی در بدنتان دارید. این باعث می‌شود شما احساس خستگی کنید.

۲. سندروم خستگی مزمن
سندروم خستگی مزمن نوعی خستگی شدید و از کار اندازنده است که حداقل برای ۴ ماه ادامه می‌یابد. همچنین این سندروم ممکن است علام دیگری نیز مانند درد ماهیچه و یا درد مفاصل داشته باشد.

۳. دیابت
یکی از مهمترین علائم دیابت که یک بیماری حاصل از قند بالا (گلوکز) در خون است، احساس خستگی شدید و خواب زیاد است. نشانه مهم دیگر دیابت احساس تشنگی شدید، رفتن به توالت بیش از اندازه و کاهش وزن است. این بیماری نیز می‌تواند به کمک آزمایش خون تشخیص داده شود.

۴. افسردگی
افسردگی همانطور که شما را بسیار غمگین می‌کند، می‌تواند باعث شود شما احساس عدم داشتن انرژی کنید. افسردگی باعث می‌شود شما نتوانید به خواب عمیق بروید و یا باعث می‌شود صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شوید که نتیجه اش احساس خستگی بیشتر در طول روز است.

۵. اضطراب
احساس اضطراب گاهی کاملا طبیعی است، اما می‌تواند علت خستگی و خواب آلودگی باشد. در برخی از افراد این حس بسیار غیرقابل کنترل و مداوم است و به شدت زندگی روزانه‌شان را تحت تأثیرات منفی قرار می‌دهد. پزشکان به این مشکل، اختلال اضطراب فراگیر می‌گویند. این یک اختلال معمول است که بیشتر زنان را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. علاوه بر احساس نگرانی و کج‌خلقی، خستگی نیز یکی از نتایج اختلال اضطراب فراگیر است.

۶. عارضه قلبی
عارضه قلبی به خصوص نارسایی قلبی می‌تواند باعث شود که شما در بیشتر اوقات احساس خستگی کنید و تحمل این شرایط برایتان سخت شود. در نارسایی قلبی، قلب شما در انتشار اکسیژن و پمپاژ آن به ماهیچه‌ها و دیگر اندام‌های بدن ضعیف عمل می‌کند. حتی کار‌های روزانه شما مانند راه رفتن و یا حمل مواد غذایی به خودرو نیز ممکن است در اثر این موضوع تحت تأثیرات منفی قرار گیرد. دیگر علائم بیماری‌های قلبی شامل درد سینه، ضربان قلب بالا، سرگیجه، غش و تنگی نفس است.

۷. وقفه تنفسی در خواب
وقفه تنفسی در خواب شرایطی است که در آن گلوی شما باریک و یا بسته می‌شود و به طور مکرر در تنفس شما اختلال ایجاد می‌کند. نتیجه این مشکل، خروپف بلند و کاهش سطح اکسیژن خون شماست. این مشکل تنفسی باعث می‌شود شما در شب مکررا بیدار شوید و روز بعد احساس خستگی کنید. این موضوع بیشتر در افراد میانسال و چاق دیده می‌شود. نوشیدن الکل و مصرف دخانیات این موضوع را تشدید می‌کند؛ بنابراین این وقفه‌ها در خواب ممکن است علت خستگی و خواب آلودگی مکرر شما باشد.

۸.آنمی یا کمبود آهن
آنمی یا کمبود آهن ممکن است اولین علت خستگی و خواب آلودگی معمول باشد. خانم‌هایی که پریود سخت دارند و یا باردار هستند بیشتر در معرض آنمی قرار می‌گیرند. همچنین آنمی می‌تواند بر روی مردان و زنان پس از دوره یائسگی تأثیر بگذارد. از طرف دیگر، مشکلاتی مانند بیماری‌های معده و روده از جمله زخم معده نیز می‌تواند در اثر آنمی بوجود بیاید. علاوه بر این، خوردن دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی نیز می‌تواند به تشدید شرایط کمک کند. در شرایط آنمی شما احساس می‌کنید که هیچکاری نمی‌توانید انجام دهید و ماهیچه هایتان احساس سنگینی می‌کند و به زودی احساس خستگی می کنید.

۹. مونونوکلئوز عفونی
مونونوکلئوز یک بیماری معمول ویروسی و عفونیست که باعث ایجاد خستگی همراه با تب، گلودرد و تورم غدد می‌شود. این بیماری بیشتر در نوجوانان و جوانان شایع است. علائم این بیماری بین ۴ تا ۶ هفته ادامه می‌یابد، اما خستگی آن می‌تواند تا چندین ماه ادامه داشته باشد.

۱۰.هپاتیت
هپاتیت یک نوع التهاب در کبد است که به دلایل مختلف از جمله عفونت و چاقی به وجود می‌آید. کبد نقش‌های بسیار مهمی در بدن از جمله تجزیه‌کردن توکسین، تولید پروتئین‌هایی که لخته‌شدن خون را کنترل می‌کنند، متابولیزه کردن و ذخیره کربوهیدرات‌های ذخیره شده و … دارد. زمانی که کبد ملتهب می‌شود، این عملیات‌ها با اختلال مواجه می‌شوند. علاوه بر خستگی، برخی دیگر از علائمی که ممکن است شما آن را به سبب وجود هپاتیت تجربه کنید شامل یرقان، درد شکم، تهوع، ادرار تیره و یا زرد و مدفوع روشن خواهد بود.

 

خواب مناسب برای سنین متفاوت چه مقدار است؟

این مساله را نیز باید به خاطر داشته باشیم که میزان خواب مناسب برای افراد در سنین مختلف متفاوت است برای مثال خواب مناسب نوزاد تازه متولد شده (شامل چرت زدن هم می شود) ۱۴ الی ۱۷ ساعت است در حالی که خواب مناسب بزرگسالان ۷ الی ۹ ساعت است.
همان طور که اشاره کردیم خستگی و خواب زیاد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که ما در ادامه به برخی از این دلایل اشاره خواهیم کرد اما توصیه می شود اگر این اختلال خواب در شما بیش از حد است، به پزشک مراجعه کنید.

 

مطلب پیشنهادی  خواب خوب چه خوابی است؟

درمان خستگی و خواب آلودگی مکرر

تاکنون با برخی از دلایلی که ممکن است باعث خواب آلودگی و خستگی غیر طبیعی در طول روز شود آشنا شدیم، حال بهتر است کمی درمورد راه هایی که می تواند به درمان و بهتر شدن این مساله کمک کند اشاره کنیم:

۵ روش طبیعی برای درمان خستگی و خواب آلودگی در طول روز

۱. منیزیم بیشتر مصرف کنید
بدن ما به خودی خود منیزیم تولید نمیکند و دریافت این ماده مغذی ضروری به خودمان بستگی دارد.
سعی کنید به رژیم غذایی روزانه‌ی خود، مقدار مشخصی غذاهای سرشار از منیزیم اضافه کنید یا یک قرص مکمل با کیفیت بالا مصرف کنید چرا که عملکرد ماهیچه و اعصاب و تولید انرژی به منیزیم نیاز دارد که اگر به میزان کافی تامین شود به رفع خستگی و خواب آلودگی شما کمک خواهد کرد، توجه داشته باشید که بزرگسالان نباید قرص‌های مکمل منیزیم را بیش از ۳۵۰ میلی‌گرم در روز مصرف کنند، اما مصرف بیشتر از این مقدار در صورتی که از منابع غذایی باشد، ضرری ندارد.

۲.اسفناج مخصوص
اسفناج که سرشار از آهن است می‌تواند به بالا بردن شمار سلول‌های قرمز کمک کند، بنابراین انرژی شما را بیشتر می‌کند و سلاحی برای مبارزه با کم‌خونی است. اسفناج از منیزیم هم غنی است و ۱ فنجان آن حاوی ۳۹ درصد از میزان مصرف توصیه‌شده‌ی روزانه‌ است و همانطور که ذکر شد کم خونی یکی از عوامل خستگی و خواب الودگی است پس مصرف اسفناج می تواند برای تجدید انرژی بدنی شما بسیار کمک کننده باشد.

۳. مصرف چای سبز برای خواب آلودگی
به دلیل پلی فنول بالای موجود در چای سبز یکی از محصولات طبیعی جهت مواجهه با علایم خواب آلودگی می باشد این ترکیبات آنتی اکسیدانی به تنظیم خواب و افزایش سطح انرژی کمک می کنند.

۴.آب گرم با لیمو
لیمو را در یک فنجان آب گرم بریزید و درست بعد از بیدار شدن مصرف کنید زیرا به بالا بردن سطح انرژی و کاهش خستگی شما بسیار کمک می کند.

۵.سرکه سیب
سرکه سیب به دلیل قدرت سم زدایی می تواند به بهبود وضعیت فرد خسته هنگام ایجاد علائم خستگی با استفاده از داروهای مسکن کمک کند، پس توصیه می شود مقداری از آن را در یک لیوان اب بریزید و میل کنید زیرا به کاهش خواب الودگی و خستگی شما کمک میکند.

در پایان بهتر است توجه داشته باشید در صورتی که مشکل شما بیش از حد نرمال است حتما به پزشک مراجعه کنید و از علت اصلی کسالت خود مطلع شوید و از درمان های خود سرانه بپرهیزید چرا که ممکن است مصرف این مواد نه تنها کمک کننده نباشد بلکه برای شما مضر هم باشد.

 

2.3/5 - (3 امتیاز)
برچسب ها: , , , , ,
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments